Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Έλεος...
οι χριστιανοί μας είναι ποίμνιο αλλά όχι “πρόβατα”!!!
π.Αντώνιος Στυλιανάκης, Ιατρός
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Θλίψη προκαλεί σε πολλούς πιστούς η ανακοίνωση μιας Μητροπόλεως ότι περιορίζονται οι λατρευτικές ευκαιρίες λόγω της πρόσφατης επιδημίας του κορωνοιού. Δηλαδή αν ζούσαμε στην εποχή της χολέρας δεν θα πήγαινε κανείς εκκλησία ποτέ στη ζωή του;!!!
Ευτυχώς οι χριστιανοί μας και ιατρικές γνώσεις και πτυχία έχουν και κρίση ορθή και άποψη έχουν...
Τη στιγμή μάλιστα που από πολλούς επιστήμονες (και ο γράφων ιατρική σπούδασε) εκφράζεται η άποψη ότι όλος ο θόρυβος είναι υπερβολικός και πιθανότατα κατευθυνόμενος, στα πλαίσια παγκόσμιου ελέγχου των μαζών...
Γιατί λοιπόν να θέλουν κάποιοι εκκλησιαστικοί να κατευθύνουν υποχρεωτικά τον κόσμο προς τις κοσμικές αποφάσεις της πολιτείας; Θα προτιμούσαμε να μας αναφέρουν απλώς ορισμένα μέτρα και από εκεί και μετά ο καθένας ας ενεργήσει υπεύθυνα, ανάλογα με την πίστη του και τις δυνάμεις του.
Αλήθεια πρέπει να περιορίσουμε τις ώρες δημόσιας προσευχής; Πολλοί άνθρωποι αυτό έχουν μόνον να τους κρατάει στην πίστη και μπορούμε εμείς να τους το στερήσουμε; Αντίθετα θα χαιρόμασταν αν ακούγαμε ότι στο εξής θα γίνονται 2 η 3 Θείες Λειτουργίες την Κυριακή στον ίδιο Ναό σε διαφορετικές ώρες, ώστε να αποσυμφορηθεί το πλήθος και να βολευτούνε όλοι... Ότι θα γίνονται ειδικές Θ.Λ. για ευπαθείς ομάδες, όπου θα υπάρχει ειδικός κλιματισμός με ιονιστές και φίλτρα και απολυμαντικά και απόσταση ασφαλείας, ώστε να μην κινδυνέψει κανείς! Αλλά να λέμε ότι θα κλείσουμε τις εκκλησιές κάποιες μέρες μέσα στη Μ. Τεσσαρακοστή για να μην αρρωστήσουμε, αυτό είναι πρωτοφανές στα χρονικά! Σαν να λέμε ότι η Εκκλησία μπορεί να βλάψει την υγεία, να μας μεταδώσει ασθένειες! Σαν να λέμε ότι ο Χριστός δεν γνωρίζει τις ανάγκες μας ώστε να μας προστατεύσει! Ενώ ξέρουμε πολύ καλά ότι συχνά πηγαίνουμε στην εκκλησία για να αποκτήσουμε τη χαμένη υγεία μας, μέσα από την προσευχή μας στο Χριστό, τις Παρακλήσεις στην Παναγία, τις δεήσεις στους Αγίους. Και καθημερινά γίνονται θαύματα σε απλές καταστάσεις αλλά και σε ανίατες ακόμα ασθένειες και σε καρκίνους και αυτοάνοσα και τόσα άλλα... Θα μου πείτε δεν γίνονται όλοι καλά... Ναι αλλά από το σημείο αυτό μέχρι του να φοβούμαστε ότι οι πιστοί θα πάθουν κακό από το να κολλήσουν από άλλους, υπάρχει τεράστια απόσταση. Πιστεύουμε στο Χριστό η δεν πιστεύουμε; Και βέβαια θα λάβουμε υπόψη τις συμβουλές των γιατρών αλλά θα προτιμούσαμε να βγει η Εκκλησία και να μας πει “ζητείτε πρώτον την Βασιλείαν του Θεού και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν”. Εσείς δηλ. συνεχίστε να προσεύχεστε για τη σωτηρία της ψυχής σας και δεν θα μας αφήσει ο Θεός! Και ας γίνουν παντού αγρυπνίες και ας γίνουν λιτανίες (υπαίθριος χώρος!) να μας λυπηθεί ο Θεός. Η Εκκλησία είναι το Θεραπευτήριο ψυχής και σώματος και δεν είναι ο κίνδυνος των ανθρώπων. Έχει ανίκητα φάρμακα τα μυστήρια, τον αγιασμό, τα άγια λείψανα, τη Θεία Κοινωνία, ας τα χρησιμοποιούμε συχνότερα.
Μπράβο στην λοιμωξιολόγο κ. Γιαμαρέλου και την βιωματική μαρτυρία της για τη Θεία Κοινωνία. Όποιος πιστεύει ότι μεταλαμβάνει το Χριστό ας κοινωνήσει (μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης) και ας κλείσει τα αυτιά του στα ταγκαλάκια! Όποιος δεν πιστεύει στο μεγάλο αυτό μυστήριο, κανείς δεν τον υποχρεώνει να κοινωνήσει η μάλλον βγαίνουμε με δυνατή φωνή και του λέμε (ακούτε κ. Πολάκη;) ότι ΔΕΝ πρέπει να κοινωνήσει διότι δεν θα ωφεληθεί αλλά μπορεί και να βλαφτεί (όχι από τη Θ.Κοινωνία φυσικά αλλά από τους ιούς της απιστίας του)!
Κάποιοι την κατηγόρησαν ότι υπερέβη τον ιατρικό της ρόλο. Μέγα λάθος, διότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν τεκμηριώθηκε ιατρική μετάδοση λοίμωξης λόγω εκκλησιασμού (επίσημο ανακοινωθέν Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών)! Οι ιερείς του Υψίστου καταλύουν το περίσσευμα της Θεία Κοινωνίας (αφού κοινωνήσουν όλοι, υγιείς και άρρωστοι) εδώ και χρόνια και κανείς δεν έπαθε τίποτε, ακόμα και μετά την κοινωνία των λεπρών!
Ας σοβαρευτούμε λοιπόν διότι μερικοί δεν κατανοούν ότι επιχειρείται αποδόμηση της πίστης των Χριστιανών με αφορμή την πανδημία της ίωσης αυτής. Και αυτό δεν θα το ανεχτούμε!
π.Αν., ιατρός.
Υ.Γ. ________________________________________________
Εννοείται ότι όποιος είναι άρρωστος πρέπει να περιοριστεί στο σπίτι του και να προσέξει να μην μεταδώσει ασθένεια και στους άλλους, όπως και όποιος ανήκει στις ευπαθείς ομάδες.
Ας μην μας πιάνει όμως και "υστερία" διότι δεν εξαρτόμαστε από τον ιό αλλά από το Θεό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: